понеділок, 6 червня 2016 р.

Чим гірський мед відрізняється від інших?



Гірський мед бджоли роблять з нектару квітів виключно диких гірських трав, кущів і дерев.
Зрілий гірський мед – рідкий, середньої в’язкості, помірно солодкий, темний, напівпрозорий, тане у роті. Колір, аромат і смак залежить від нектару трав, які цвіли у конкретний період.
Протягом квітня-травня в Карпатах квітують первоцвіт, верба, кульбаба, черемха, вишня, слива, яблуня, чорниця, брусниця, лісова герань та інші. Їхні квіти мають в основному білі та жовті кольори різних відтінків. Такий же колір має і пилок, який бджоли збирають з весняних квітів. Тому майський гірський мед має темно-коричневий колір із жовтувато-зеленуватим відтінком. Його аромат і смак свідчить, що цього року бджоли охоче збирали нектар з гірської чорниці.
Зозулинець болотний - зникаючий вид, занесений до Червоної Книги.
У червні зацвітає розторопша, волошка шорстка, медунка, суниця, конюшина біла і червона, буркун, лісова малина, ожина, шипшина, горобина, квітують чебрець, фіалки, незабудки, ромашки. Червневий мед - янтарний з червонуватим відтінком за рахунок того, що червневі квіти мають червоні та фіолетові кольори. Відповідно пилок цих квітів буде оранжевого, червоного, фіолетового і блакитного кольорів. В другій половині червня зацвітає липа, нектар якої робить гірський мед світлішим. Червневий гірський мед має квітковий аромат і чудовий фруктовий смак.
Швидко осаджений (кристалізований) гірський мед має білий колір, дрібнозернисту салоподібну структуру. Коли ж гірський мед кристалізується повільно, то кристалізація є крупнокристалічна і має жовтий колір різних відтінків.

Унікальність складу

Гірський мед – це продукт переробки бджолами нектару різних видів карпатських трав і лікарських рослин. За різними даними в Карпатах ростуть близько 2000 видів рослин. З них 680 видів є лікарськими і використовуються в офіційній та народній медицині. А 89 видів рослин перебувають під загрозою зникнення і занесені до Червоної книги. Цей мед можна назвати природною коморою енергії, вітамінів, органічних кислот та ензимів, яка призначена підтримувати здоров’я людини.

Висока якість

Завдяки різноманітності флори гірський мед має набагато ширший діапазон вітамінів, ензимів та органічних кислот, ніж будь-який інший монофлорний мед. Пилок, який бджоли приносять з дикорослих рослин, у тому числі й лікувальних, — дуже високої якості, а гірський прополіс має набагато сильніші антимікробні властивості.
Гірська пасіка – це далеко не таке просте заняття, як звичайна пасіка, всі процеси ускладнюються крутизною схилу гір, великими відстанями і бездоріжжям.

Екологічна чистота

Особливість гірського меду в тому, що він зібраний з диких лікарських трав, які не зазнали впливу отрутохімікатів, міндобрив, забрудненої води і загазованого повітря, як це буває поблизу міст. В радіусі 50 км від пасіки немає жодних промислових підприємств, а на відстані 10 км немає сільськогосподарських підприємств і тваринницьких ферм. Високогірна зона Карпат – це найбільш екологічно чиста територія України.

Смак і кристалізація

За рахунок великої кількості фруктози, яка входить до складу гірського меду, він набагато солодший і смачніший за інші сорти меду, а також має чітко виражений аромат. Гірський мед є високофруктозним продуктом. В наслідок цього він є більш текучим порівняно з високоглюкозним медом при однаковій водності. Якщо гірський мед зберігати в умовах, подібних до температурних умов бджолиного вулика, то він довго залишається в рідкому стані і не кристалізується.

Порятунок для діабетиків

Лікарі рекомендують діабетикам рафінований цукор замінити саме гірським медом. Мед стає основним джерелом вуглеводнів. Фруктоза, що є основним складником гірського меду, швидко засвоюється організмом, не навантажуючи ослаблену хворобою підшлункову залозу. А для засвоєння глюкози, що міститься в меді, вистачає і тієї невеликої кількості інсуліну, яку виробляє ослаблений діабетом організм.

Допомога дорослим і малюкам

Цей чудовий гірський мед лікує і маленьких дітей, у яких є деякі ускладнення з бронхами, легенями, серцем. Цей рідкісний мед виділяється своїми корисними якостями при серйозних захворюваннях, коли хімічні препарати не можуть впоратися. Це розсіяний склероз, пухлини і набряки в ногах, безсоння, у тому числі й у малюків.

Мед гір:

1. регулює рівень цукру в крові, запобігаючи цукровому діабету
2. підвищує імунітет
3. чудове джерело вітамінів, мінералів, біоактивних ферментів та антиоксидантів
4. бореться з простудою і кашлем
5. покращує травлення
6. забезпечує захист печінки
7. сприяє збільшенню корисних бактерій
8. знижує вагу
9. допомагає швидше загоювати рани і порізи
10. підвищує енергію та знімає м'язову втому
11. має заспокійливі властивості, позбавляє від депресії
12. застосовується у гінекології при лікуванні циститу, вагініту, запалення яєчників
13. добре зволожує шкіру


Замовити гірський мед можна на сайті www.medogory.com.ua
 

Немає коментарів:

Дописати коментар