четвер, 21 січня 2016 р.

Перга

     Готував інформацію по продуктах пасіки для розміщення на кількох сайтах і нарешті згадав про свій блог. Не можна його забувати, тут є можливість достатньо чесно поговорити сам з собою, а також записати корисну інформацію, яку можна буде використати в майбутньому.
     Зараз хочу написати про ПЕРГУ. На жаль про пергу люди практично нічого не знають. Причина: пасічники добувають дуже мало перги, ручний спосіб дуже важкий і виснажливий, автоматичний достатньо дорогий. Машинка для добування перги коштує близько 5000-6000 грн. станом на кінець 2015 року.
     Отже, перга - це перероблений бджолами пилок квітів. Усі квіти виділяють як нектар, так і пилок. Проблема в тому, що в Карпатах квіти цвітуть від весни до осені, а на рівнинній Україні поля засівають соняшником чи гречкою і вони цвітуть 2-3 тижні і все. Таким чином у Карпатах бджоли мають можливість збирати не тільки нектар, але й пилок.
      Думаю, що багато людей знають, що пилок є чудовими ліками, але він викликає алегрію, тому лікуватися ним не дуже безпечно. До того ж людський організм може засвоїти близько 20% поживних речовин з пилку.
     Пилок довго не може зберігатися, він псується, тому бджоли його консервують в сотах і він перетворюється на пергу. Пергою бджоли вигодовують своє потомство, оскільки вона містить цілий список різноманітних білків, жирів, вуглеводів, мінеральних солей, вітамінів, ферментів та гормонів. Також перга є основою для виробництва маточного молочка - їжі для вигодовування бджолиних маток. 
     Треба наголосити, що при переробці пилку в пергу, знищуються всі алергени, томуперга єдина з бджолопродуктів, яка не викликає алегрії!
     Перга має вигляд шестигранних конусів. Конуси не одинакові за кольором, оскільки квітковий пилок також має різні кольори. Кожен конус перги складається з кількох шарів переробленого пилку, тому не існує однакових за смаком пергових конусів. Можу сказати, що моя світложовта перга має виразну кислинку, а темно оранжева - солодкий карамельний смак. Загалом перга має кисло-солодкий смак, дорослим вона подобається. А от дітям не подобається кислинка, тому для них пергу мелять і змішують з медом. Така пергово-медова суміш є більш солодкою і діти більш охоче вживають пергу.
     В лікувальних цілях краще вибирати пергу з лісового або лугового різнотрав'я і диких медоносів зони Карпат, тому що більшість з них є лікарськими рослинами. Перга відновлює діяльність шлунково-кишкового тракту, печінки, щитовидної залози, поліпшує систему кровообігу, зменшує інтоксикацію, уповільнює ріст пухлин. Це дійсно унікальний продукт! 
     А тепер опишу чому перга є такою необхідною, особливо для дітей, жінок після 35 років і старших людей:
Користь для дітей:
- стимулює ріст і м’язовий розвиток дитини
- стимулює розвиток сечостатевої системи
- покращує мозковий кровообіг
- підвищує рівень гемоглобіну в крові, запобігаючи анемії;
- стимулює апетит;
- покращує зір;
- стимулює розумовий розвиток дітей.
Користь для літніх людей:
- нормалізує обмін речовин;
- знижує ризик виникнення інсульту та інфаркту;
- прискорює загоєння ран;
- чинить заспокійливу дію;
- уповільнює процеси старіння.
Користь для жінок:
- допомагає зберегти вагітність при загрозі викидня;
- знижує інтенсивність проявів токсикозу на ранніх термінах;
- врегульовує гормональний баланс у жінок.
Користь для чоловіків:  
- підвищує потенцію у чоловіків;
- збільшує фізичну витривалість та розумову працездатність;
- усуває наслідки опромінення і появу новоутворень



Немає коментарів:

Дописати коментар